ICBS De Caleidoscoop

Fins onderwijsconcept

Het ontdekken en ontplooien van talenten vormen de kern van het onderwijs op De Caleidoscoop. We zijn ervan overtuigd dat ieder kind zijn eigen en unieke talenten heeft en dat ieder kind gemotiveerd is om deze talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het onderwijs is gebaseerd op het hoge kwaliteit onderwijs in Finland. Een uniek onderwijsconcept gericht op talent- en cognitieve ontwikkeling.

Naast belangrijke basisvakken zoals taal en rekenen, is er veel aandacht voor vaardigheden op het gebied van sport, kunst en cultuur, natuur, techniek en ICT. Er is een goede balans tussen leren en spelen. Om leerstof op te slaan en goed te kunnen verwerken is (buiten)spelen en bewegen essentieel. Daarom spelen onze leerlingen drie keer per dag buiten.

Onze groepen zijn ingericht in jaargroepen. Leerlingen zijn op basis van leeftijd gegroepeerd. Het onderwijsaanbod wordt in de klas afgestemd op verschillende onderwijsbehoeften, instructies worden op niveau gegeven (intensief, basis of plus). Leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben, krijgen een verlengde instructie. Voor sommige activiteiten werken wij groepsdoorbrekend, zodat leerlingen ook van elkaar kunnen leren.

ICBS De Caleidoscoop