ICBS De Caleidoscoop

Laat zien wie je bent

Elk kind is uniek en op De Caleidoscoop mag je dat laten zien! Basisschool De Caleidoscoop heeft een rijke leeromgeving, is een veilige plek waar leerlingen elke dag doelgericht en spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Elke dag werken onze professionele leerkrachten aan de brede ontwikkeling van de leerlingen, passend bij de 21e eeuw. Ons onderwijs is gebaseerd op het onderwijs in Finland, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit. Naast de basisvakken en sociaal-emotionele vorming, is plezier en spelend leren een belangrijk kenmerk van ons onderwijs. Leerlingen zijn betrokken bij hun eigen groei en ontwikkeling, en zijn gemotiveerder wanneer zij plezier beleven in wat zij doen. Door het ruime aanbod in de talentklassen krijgen onze leerlingen volop de kans om hun talenten te ontdekken. Lees hier meer over het onderwijs en de talentklassen op De Caleidoscoop.

Met een grote hoeveelheid basiskennis groeien onze leerlingen in acht jaar tijd uit, tot zelfstandige en zelfverzekerde burgers, klaar voor de maatschappij van morgen.  

De Caleidoscoop is een interconfessionele basisschool. Op onze school leren we over wereldgodsdiensten. Iedereen is welkom. Op onze school kun je jezelf zijn, en wij gaan met een respectvolle manier met elkaar om.

Kanjerschool

De Caleidoscoop is een Kanjerschool, het betekent dat wij werken met de methode Kanjertraining. Onderwerpen zoals vertrouwen, veiligheid in de klas, sociale vaardigheden, omgaan met conflicten en verantwoordelijkheid nemen, komen dagelijks voorbij maar staan ook elke week tijdens Kanjertraining op het rooster. Lees hier  meer over de methode Kanjertraining.

 

ICBS De Caleidoscoop
ICBS De Caleidoscoop